Diego Espada, fotògraf. neix en 1968 a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). Estudia batxillerat i més tard producció radiofònica en l'Escola MK3 de Barcelona; treballa com productor i realitzador de radio en diferents emissores Cope, Radio Gracia, Radio Sabadell e inicia els estudis de periodisme en la UAB. Es en una exposició de Nan Goldin ("la balada de la dependència sexual" Fundació la Caixa 1993) que descobreix el mon de la fotografia i sent que es la seva vocació i passió i es volca en aquest camp. Realitza la seva formació fotogràfica en L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya IEFC (amb el Curs General de Fotografia de 3 anys de durada), i ampliant-los posteriorment en l'Universitat Miguel Hernández de Elx, amb el postgrau d'Expert Universitari en Arts Visuals, Fotografia i Acció Creativa (de dos anys de durada); així com múltiples seminaris i tallers amb fotógrafs tant nacionals com internacionals fins al dia d'avui. dedicant-se professionalment al camp fotogràfic des de fa 25 anys.

La seva carrera professional se ha desenvolupat paral·lelament en dues àrees: com fotógraf en els camps de la premsa, les arts escèniques, fotografia d'art, i fotografia industrial e institucional. Treballant, entre altres, per Diputació de Girona, Patronat de Turisme i Costa Brava, Associació Espanyola Contra el Càncer AECC, Fundació Clerch i Nicolau, Fundació ATRIUM, Ajuntament de Platja d'Aro, INSPAI, Cia Teatre La Funcional, Cia Teatre Anna Roca, Cia de Teatre Tequatre, Dansalt, i altres.

Com docent fa formació de fotografia en diversos nivells i centres tant universitaris com no i actualment es director del Màster de Fotografia Creativa del ERAM-UdG (https://www.eram.cat/ca/estudis/master-en-fotografia-creativa) i del Postgrau en Fotografia del ERAM. (https://www.eram.cat/ca/estudis/postgrau-en-fotografia); així com docent de fotografia en el en el Grau En Comunicació Audiovisual i Multimedia del ERAM (https://www.eram.cat/ca/estudis/grau-en-comunicacio-audiovisual-i-multimedia) Com gestor es creador i co-director del concurs internacional de projectes fotogràfics Educant la Mirada (https://fotoplatjadaro.com/ca/concursos/) i de les Jornades Fotogràfiques de Platja d'Aro (https://fotoplatjadaro.com/ca/jornades/).

Actualment compagina aquestes activitats docents i professionals amb nous projectes com la fase final de producció un nou projecte d'espai de creació, aprenentatge i treball anomenat Fabrica de Creació Fotogràfica de Castell-Platja d'Aro i altres a nivell personal. En el camp artístic el seu treball en els últims 10 anys ha estat centrat en donar suport i ajuda a altres artistes i creadors a través de la docència, la col·laboració o la gestió i ara inicia el seu camí creatiu més personal.